#JUICY REVIEW

wpid-2015-05-29-01.43.30-1.jpg.jpeg

Een tijdje geleden kwam Albert Heijn met Super Juices, een nieuwe lijn versgeperste sappen. Albert Heijn lanceerde 6 smaken, telkens een mix van groente en/of fruit. Delhaize kon natuurlijk niet achterblijven en voegde 3 verse sapjes toe aan zijn assortiment: appel-wortel, appel-rode biet en appel-komkommer-selder. Ik testte de eerste twee, de laatste liet ik achterwege wegens een lichte afkeer voor selder!

Wat Delhaize zegt over de sapjes: ‘Verwen jezelf met deze verse sapjes die de weldaden van fruit combineren met die van groenten. Heerlijke combinaties, gegarandeerd zonder bewaarmiddelen en zonder toegevoegde suikers. Een cocktail boordevol vitaminen en antioxidanten die je niet meer zult kunnen missen!’

wpid-2015-05-29-01.45.19-1.jpg.jpeg

Fijn dat ze geen suikers aan het drankje hebben toegevoegd want als je naar de voedingswaarde op het etiket kijkt, zie je dat er al behoorlijk veel natuurlijke suikers in zitten: 12,5 gram/100 ml voor het appel-rode bietensap en 10,8 gram/100 ml voor het appel-wortelsap. Een cola bevat evenveel suikers per 100 ml! In een flesje van 250 ml zit er dus nog veel meer suiker. Afgezien van de vitaminen en antioxidanten (die jammer genoeg niet op het etiket vermeld staan) krijg je er niet veel mee binnen. Zo zitten er amper vezels in, wat typisch is voor geperst fruit.

Delhaize is bovendien braaf geweest met de toevoeging van groenten. Veel te braaf. Het appel-rodebietensap bestaat voor 84% uit appel en is dus eigenlijk een veredeld appelsapje. De smaak van de rode biet komt er slechts lichtjes door en lijkt eerder een toevoeging voor de kleur of een marketingtruc om het product als ‘gezond’ te bestempelen. Het appel-wortelsap bestaat uit 80% appel en 20% wortel. Heel jammer, voor mij had het andersom mogen zijn. Ook in dit sapje verdwijnt de groentesmaak helemaal naar de achtergrond.

CONCLUSIE

Laten we eerlijk zijn: dit zijn gewoon veredelde appelsapjes. De toevoeging van een kleine hoeveelheid groenten heeft totaal geen meerwaarde voor de smaak noch voedingswaarde. Bovendien bevatten de sapjes evenveel suiker en even weinig vezels, vetten en eiwitten als een cola. Als je zin hebt in een groenten-fruitsapje, raad ik je aan een groene smoothie te maken.

De sapjes zijn verkrijgbaar bij Delhaize vanaf €1,99 voor 250 ml (€7,96/L).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
#JUICY REVIEW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s