#CHEESECAKE REVIEWED

wpid-2015-03-04-11.53.24-1.jpg.jpeg

Ik heb dé vezelrijke kwarktaart van Personal Body Plan (van Jelmer de Boer & Paul Bosma meer bepaald) gemaakt! Het is een kwarktaart (kaastaart voor de Vlamingen) die bomvol vezels en eiwitten zit. Door de ingrediënten zou je deze taart elke dag kunnen eten, bijvoorbeeld als ontbijt.

Het originele recept, inclusief voedingswaarden, vind je hier.

Ingrediënten

  • 450 g Danio Framboos Cheesecake
  • 500 g magere kwark (magere verse kaas)
  • 200 g magere smeerkaas (Philadelphia)
  • 100 g Medjoul dadels
  • 60 g eiwitpoeder, bijv. Smart protein 
  • 250 g frambozen (diepvries)
  • 32 g roomboter
  • 10 plakjes gelatine
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g speltbloem
  • scheutje lijnzaadolie

Bereiding

  1. Week de dadels even in water, meng ondertussen het amandelpoeder en de speltbloem en smelt de boter in de magnetron.
  2. Voeg de gesmolten boter toe aan het bloemmengsel en meng goed met een vork. Indien het mengsel te droog is voeg je een scheut lijnzaadolie of wat meer gesmolten roomboter toe.
  3. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en spreid het mengsel uit. Druk goed aan met een vork en zet de bodem in de koelkast.
  5. Week de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten in koud water.
  6. Verhit de frambozen in een pannetje tot je een vloeibare massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur zodra het kookt.
  7. Maak het kwarkmengsel door de cream cheese, kwark en eiwitpoeder te mengen met een staafmixer.
  8. Wanneer de gelatineblaadjes lang genoeg hebben geweekt, knijp je ze uit en voeg je ze toe aan de frambozenmassa. Roer totdat de gelatineblaadjes opgelost zijn.
  9. Voeg nu het frambozenmengsel aan het kwarkmengsel toe en roer goed door.
  10. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel in de springvorm.
  11. Laat de taart tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

Review

Een taart zonder toegevoegde suikers en kilo’s boter? Goed voor de lijn, maar misschien niet zo goed voor de smaakpapillen, zou je denken. Ik schotelde deze taart voor aan enkele onwetende proefkonijnen, waarvan ik zeker weet dat als ze zouden weten dat er eiwitpoeder in zat, ze vriendelijk zouden bedanken. Ze waren allemaal enthousiast over de smaak. Ook over de bodem, waarin dadels zaten (‘ieuw, dadels’), kwamen geen klachten. Dankzij het amandelpoeder en de speltbloem (dat niet in het originele recept zit) smaakte de bodem ook echt naar koekjes, zoals bij een normale kwarktaart. Recept goedgekeurd!

wpid-2015-03-03-11.27.57-1.jpg.jpegwpid-2015-03-03-11.31.54-1.jpg.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
#CHEESECAKE REVIEWED

3 gedachtes over “#CHEESECAKE REVIEWED

  1. […] van het gezin de benen onder tafel steken en profiteren van onze (mijn) kookkunsten. Het dessert, de vezelrijke kwarktaart, stond rond de middag al in de koelkast en ook de voorbereidingen voor het voorgerecht, vitello […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s